מירית חייבי ברק, מנהלת מדור סטודנטים ומחוז צפון, 'ממזרח שמש'
סטודנטים, משתתפי תכנית 'נטועים' של 'ממזרח שמש - כל ישראל חברים', המתגוררים בבאר שבע, עפולה ומגדל העמק, נפגשו עם מנהיגים מקומיים המובילים שינוי במסגרת 'יום נטועים' שהתקיים בירושלים בכ"א בסיוון ה-30 במאי 2013.
בתחילת היום פגשו את חן קדוש, פעילה שכונתית ובוגרת תכנית 'קמ"ח – קהילות מאמינות בחינוך' של 'ממזרח שמש – כל ישראל חברים' ואת אבי סבג, מנהל בית ספר לאמנות 'מוסררה'. שני מנהיגים, שסיפרו על השינויים החברתיים שהם הובילו במוסררה שכונת מגוריהם. בהמשך היום פגשו את טל אוחנה, סגנית ראש העיר ירוחם, אשר שיתפה את הסטודנטים בהחלטתה לשוב לעיר הולדתה ולהנהיג בה. הסטודנטים ביקרו בכותל, למדו על יחסים בין מנהיגות מבפנים למנהיגות מבחוץ וסיימו את היום עם הפייטן חכם דוד מנחם ממובילי מהפכת הפיוט ובוגר תכנית הרבנים של 'ממזרח שמש – כל ישראל חברים'. המשתתפים היו נרגשים מן המפגשים השונים ושאלו שאלות מעולמם האישי, כמנהיגים בני מקום בתחילת דרכם.
תכנית 'נטועים' מבקשת לעצב מחדש את תפיסת המנהיגות בחברה הישראלית ולהבליט תכונות כרגישות חברתית, תחושת ערבות ומחויבות לזולת, ולהעמידן בשורה אחת עם תכונות המזוהות לרוב עם המושג מנהיגות כאסרטיביות, יכולת הנהגה וכריזמטיות. יום 'נטועים' הוא יום שיא בתכנית.